Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι

Η 3 Δεκέμβρη θεσπίστηκε το 1992 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρίες με σκοπό την προώθηση της κατανόησης της κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ανθρώπων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο της προώθησης της συμπερίληψης και των ίσων ευκαιριών των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση και τη ζωή, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της σχολικής μας μονάδας μία εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας πραγματοποίησαν διάφορες βιωματικές δραστηριότητες και συζητήσεις με τους/τις  μαθητές/τριες των τάξεων τους με κεντρικό άξονα τη διαπίστωση: «Όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι είμαστε ίσοι». Τα παιδιά εκφράστηκαν με γραπτό και προφορικό λόγο καθώς και με εικαστικές δημιουργίες. Στο μάθημα της Μουσικής έγινε εκμάθηση του τραγουδιού «Χέρια σαν κι αυτά», αναλύθηκαν οι στίχοι και αναζητήθηκε το βαθύτερο νόημά τους, εστιάζοντας στην αγάπη και την ενότητα των ανθρώπων.

Την ημέρα της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες μας ενημέρωσαν για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, παρουσίασαν τις ομαδικές εικαστικές τους δημιουργίες με τα ανάλογα μηνύματά τους, διάβασαν ποιήματα, απέδωσαν  στη νοηματική γλώσσα διάφορα μηνύματα σχετικά με την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία και τραγούδησαν το τραγούδι «Χέρια σαν κι αυτά» των Locomondo , παρουσιάζοντας το τραγούδι και στη νοηματική.

Θεωρούμε ότι είμαστε «Ένα σχολείο που χωράει όλα τα παιδιά με αγάπη και αποδοχή» και οι μαθητές/τριες μας  και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας προσπαθούν συνέχεια γι’ αυτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...