Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 10-11-23 οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας με τους δασκάλους τους Αναστασίου Γεωργία και Τσιάρα Γεώργιο πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

 Επισκέφτηκαν το αντιτορπιλικό «Βέλος» , όπου ξεναγήθηκαν στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του πλοίου, γνώρισαν την ιστορία του και την αντιδικτατορική του δράση. Το πλοίο χαρακτηρίστηκε ως «Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα» (μάλιστα φυλάσσει αρχειακό υλικό, εφημερίδες του 1973, φωτογραφίες κτλ.), με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης για τη συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας).

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν  το μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και πήραν μέρος στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αποκρυπτογραφώντας τον Μακεδονικό Αγώνα», κατά το οποίο επιλύοντας γρίφους και αινίγματα, τα παιδιά ανακάλυψαν όλους τους χώρους του μουσείου και βίωσαν  τις πτυχές του Μακεδονικού Αγώνα μέσα από τον διάλογο με τα εκθέματα που έκρυβαν… εκπλήξεις! Οι μαθητές/τριες ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό και στις δύο επισκέψεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...