Εκπαιδευτική επίσκεψη στους Βασιλικούς Τάφους Βεργίνας και στο Λαογραφικό Μουσείο του Γιώργου Μελίκη

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου η Δ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας και το Λαογραφικό Μουσείο του Γιώργου Μελίκη στη Μελίκη.

Στη Βεργίνα μέσα από την όμορφη ξενάγηση του κ. Δημήτρη Κακαγιάννη γνωρίσαμε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας και ιδιαίτερα του τόπου μας. Ξεχωριστά ευρήματα, που έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου, αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, μας ενημερώνουν για τα ταφικά έθιμα της εποχής και μας εντυπωσιάζουν με την αξεπέραστη τεχνική των καλλιτεχνών που έζησαν και δημιούργησαν στον τόπο μας πριν από 24 αιώνες περίπου.

Στο Λαογραφικό Μουσείου του Γιώργου Μελίκη, όπου μας υποδέχτηκε ο ίδιος και η συνεργάτης του με πολλή χαρά, θαυμάσαμε το μεράκι του να διασώσει και να παρουσιάσει στον ιδιόκτητο χώρο του,  λαϊκά ήθη και έθιμα της περιοχής μας και της υπόλοιπης Ελλάδας. Οι μαθητές γνώρισαν πολλά από τα έθιμα στα οποία συμμετείχαν παιδιά. Την «Χελιδόνα», την «Περπερούνα»,  τον «Κουκαρά»   και πολλά άλλα. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Γιώργο Μελίκη και τη συνεργάτη του για την όμορφη ξενάγηση.

Οι εκπ/κοί των τμημάτων

Ευφροσύνη Τσιβιτσάρη

Γιάννης Κοκκίνης

Γιάννης Ορφανίδης

 

Ber 5

 

Ber 3

 

Ber. 2

 

Ber 1

 

Mel 7

 

Mel 6

 

Mel 5

 

Mel 4

 

Mel 3

 

Mel 2

 

Mel 1

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...