Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

saferinternet    Το 9ο Δημοτικό σχολείο Βέροιας, ως «Πρεσβευτής» και πολλαπλασιαστής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, συμμετέχει στις δράσεις και με τις δημιουργίες των μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων Ε’ και Στ’. Οι μαθητές/τριες  δημιούργησαν αφίσες με τίτλο ” μ@θε και προφυλ@ξου” για την ανάδειξη του συνθήματος «Connect with respect! ? Σύνδεση με σύνεση!», σύνθημα του φετινού εορτασμού της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά για τις καταπληκτικές τους δημιουργίες. Η αφίσα που προτιμήθηκε από τους μαθητές/τριες για να μας εκπροσωπήσει είναι μια δημιουργία της Ε1′ τάξης.

 

 

   Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.Για πρώτη φορά γιορτάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες. Το 2005 ανέλαβε τη διοργάνωση το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ φθάνοντας τις 99 παγκοσμίως!

   Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

   Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.

 {youtube}6TJvBfeUFA4&feature=share&list=UUP6b_h1QMIrgFWRWW5NPoiQ{/youtube}

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...