ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΗΡΘΑΝ ΠΑΛΙ!!! ΧΑΡΕΙΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ!!!
Η χαρά μας περιμένει παντού!!!!
Γι ‘αυτό κι εμείς οι μικροί μάγειρες της Γ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας φορέσαμε τις ποδιές μας & παίξαμε με το αλευράκι….
Πλάσαμε κουλούρια & μοσχοβολίσαμε την κουζίνα μας και το σχολείο μας!!!!
Χρόνια πολλά!
Χρόνια γλυκά!
Με υγεία το 2024!!!!
Να και η συνταγή μας για όποιον θέλει να δοκιμάσει:
Νηστίσιμα Μπισκότα Κανέλας
Χωρίς αυγά και βούτυρο νηστίσιμα και Vegan !
ΜΕΡΙΔΕΣ40 μπισκότα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15minutes λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ15minutes λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ30minutes λεπτάCook Mode
Εργαλεία
- Λαμαρίνα
- Μαρίζ
- 2 Μπολ
Συστατικά
- 3½ κούπες Αλεύρι Κούλα
- ½ κούπα Ηλιέλαιο
- ½ κούπα Ελαιόλαδο
- ½ κούπα Ζάχαρη
- ½ κούπα Χυμό Πορτοκάλι
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 κ.γ. Κανέλα
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- Ξύσμα Πορτοκαλιού
Για επάλειψη
- Κανέλα
- Ζάχαρη
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπεικιν και τη κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες.
- Συνεχίζουμε ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις δούμε ότι το μπολ μας είναι καθαρό, η ζύμη μας είναι έτοιμη.
- Παίρνουμε και πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα πατάμε επάνω σαν κεφτεδάκια.
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε ζάχαρη και κανέλα και βουτάμε μέσα τη ζύμη.
- Αραδιάζομαι τα μπισκότα στην λαμαρίνα και ψήνουμε 15 λεπτά περίπου. Ανάλογα πάντα πως ψήνει ο φούρνος μας και πόσο ξεροψημένα μας αρέσουν.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Έτσι τόσο εύκολα, έχετε τα πιο τέλεια Νηστίσιμα Μπισκότα Κανέλας.