ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητοί γονείς

Σήμερα και συγκεκριμένα στη διάρκεια της 2ης ώρας (09:15), πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας άσκηση σεισμικής ετοιμότητας με βάση το σχέδιο μνημονίου ενεργειών για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στη σχολική μας μονάδα.

Οι ασκήσεις ετοιμότητας δίνουν τη δυνατότητα να αποκτηθεί η ενδεδειγμένη αντισεισμική στάση και συμπεριφορά των μαθητών, εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού και να βελτιωθούν οι δεξιότητές τους.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ενέργειες των εκπαιδευτικών και των μαθητών  κατά τη διάρκεια του σεισμού, ενέργειες μετά το τέλος του σεισμού και  εφαρμογή   των οδηγιών για την ασφαλή εκκένωση του κτιρίου και συγκέντρωση στους χώρους καταφυγής.

Επισημαίνεται πως η άσκηση πραγματοποιήθηκε με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων, λαμβανομένων υπόψη των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ε.Ο.Δ.Υ για την προστασία από τον covid-19.

Σας ενημερώνουμε πως σε περίπτωση που προκύψει η ανάγκη εφαρμογής του σχεδίου , οι γονείς όλων των τάξεων συγκεντρώνονται στην κεντρική είσοδο του σχολείου, επί της οδού Καπετανίδη, για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Ας έχουμε πάντα στο νου μας πως το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...